Tordera dóna suport al dret a decidir

En altres ocasions, ja hem aprovat per gran majoria al Ple de l’Ajuntament la nostra referma com a demòcrates i la nostra voluntat que el nostre país pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur. El cas de la consulta d’Arenys de Munt del dia 13 ha obert una via de reivindicació pràctica, des del municipalisme, d’aquest dret.

Així, els grups de CiU, el MAT i ERC -i esperem que s’hi vulgui sumar el PSC- presentem al Ple de l’Ajuntament una moció de suport al drets dels municipis de decidir. Tordera recolzarà el procés que es va seguir a Arenys de Munt, i acordem que l’Ajuntament de Tordera donarà suport a qui vulguir organitzar un procés similar a Tordera. Defensem que la societat civil -ja que no ho podem fer els electes- organitzi, si ho vol, una consulta seriosa a la ciutadania de Tordera.

L’empenta de la xarxes socials a Internet ha fet que, en menys d’una setmana, més d’un centenar de persones s’hagin unit a un grup del Facebook que reclama la convocatòria d’una consulta sobre la sobirania de nostre país a Tordera. Doncs si aquesta consulta es promou, comptarà amb la complicitat de l’Ajuntament.

Quant a bernatcostas

Lloc i data de naixement Tordera (Maresme), 6 de novembre de 1981. Càrrec institucional Regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Portaveu d\'ERC. Conseller de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme Càrrec actual a ERC Portaveu de la Secció Local de l\'Executiva Local de Tordera. Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme. Vocal de l\'Executiva de la Sectorial de Política Internacional i Unió Europea. Formació i trajectòria professional Llicenciat en Ciències Polítiques i de l\'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat de comercial d\'immobiliaria i de porter de cinema. En finalitzar els estudis treballà com a assessor de la Secretaria de Política Municipal d\'ERC, com a Coordinador de Promoció Econòmica i Cooperació Local del Consell Comarcal del Maresme, i posteriorment, com a tècnic a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l\'Administració del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Fundador de l\'empresa de consultoria en comunicació política West Wing SL. Des de juliol de 2007 és Conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme. Des de gener de 2008 és regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Trajectòria cívica Jugador d\'hoquei des dels quatre anys i fins els quinze. Durant un temps també fou jugador d\'escacs federat. Ha estat locutor de Ràdio Tordera durant vuit anys (del 1995 al 2003) on ha participat en programes informatius, d\'esports, \"magazines\" i musicals. És membre de l\'Agrupació l\'Amistat i col·labora amb l\'Associació de Voluntariat. Durant quatre anys (del 1999 al 2002) fou coorganitzador del Torneig d\'Estiu de Futbol de Sala. És soci del CIEMEN i del Circuït de Catalunya. Trajectòria política Començà a militar a Esquerra Republicana amb la majoria d\'edat (1999) i alhora a les JERC. Refunda amb Josep Garcia la Secció Local de Tordera (2000) i n\'exerceix la Presidència. Encapaçala la candidatura d\'ERC a Tordera en les eleccions municipals de 2003 i és escollit regidor. A les eleccions municipals de 2007 revalida l\'acta de regidor. És Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme d\'ERC, de la que en va ser Secretari d\'Organització i Finances (2003-2007). Ingressa a la Comissió Sectorial de Política Internacional d\'Esquerra Republicana (2001), de la qual n\'és president (2005-2006), i actualment Vocal de Política Municipal. Conseller Nacional de les JERC (2004-2006). L\'abril del 2004, és nomenat candidat de la Regió I a les eleccions europees del 13 de juny. Conseller nacional d\'ERC en representació de les JERC (2005-2007).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Tordera dóna suport al dret a decidir

  1. Bernat diu:

    No sé de ningu que hi estigui treballant en ferm, de moment. Molta gent, però, a títol individual en té ganes.

  2. Perfecte Bernat.
    Ara seguint amb la regla de tres que utilitzas, es a dir que 100 persones a Facebook han demanat que es facin consultes populars sobre la independencia de Catalunya, com es que a la Associacio de Propietaris de Terra Brava que representa a força mes gent, l’Ajuntament li continua negant l’access al Edifici Social que es dels veïns? La proporció es brutal no et sembla?
    No creus que hauries de preguntar que passa? O es que la burrocracia et te pres i no pots fer res mes que publicar alabances al Ajuntament?

Els comentaris estan tancats.