Tordera aposta fort per ajudar els aturats del tèxtil

Aquest migdia s’han reunit al Teatre Clavé els extreballadors de Fibracolor, Abanderado i Indepunt que avui encara són a l’atur. El Servei d’Ocupació de Catalunya (el SOC) i l’Ajuntament de Tordera arrenquem avui un projecte de suport intensiu a la recerca de feina per a aquestes persones.

 

La Unió Europea ha posat en funcionament un programa pilot -que en el nostre entorn es concentra en el tèxtil- en què treballadores i treballadors a l’atur realitzen programes intensius de formació generalista, de formació a mida, de suport a les possibles empreses contractadores perquè facin la formació, de tècniques de recerca de feina, seguiment continu, etc.

 

A Catalunya hi ha un miler d’aturats provinents d’expedients de regulació d’ocupació en empreses tèxtils els anys 2007 i 2008. D’aquests gairebé 300 són al Maresme, i d’entre aquests 184 són d’aquestes tres empreses (Fibracolor, Indepunt i Abanderado), la majoria de Tordera.

 

Des d’avui, totes aquestes persones que vulguin podran participar d’un programa a mida per la cerca de feina. Els desitjo els millor èxits.

 

El Punt: "Tordera reciclarà treballadors del tèxtil a l’atur perquè es puguin tornar  a inserir al mercat laboral" 

Ràdio Tordera: "Tordera reciclarà trenalladors del tèxtil en atur perquè es puguin tornar a inserir en el mercat laboral"

Diari Maresme: "Tordera formarà els seus treballadors en atur per afavorir el seu retorn al mercat laboral" 

Quant a bernatcostas

Lloc i data de naixement Tordera (Maresme), 6 de novembre de 1981. Càrrec institucional Regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Portaveu d\'ERC. Conseller de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme Càrrec actual a ERC Portaveu de la Secció Local de l\'Executiva Local de Tordera. Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme. Vocal de l\'Executiva de la Sectorial de Política Internacional i Unió Europea. Formació i trajectòria professional Llicenciat en Ciències Polítiques i de l\'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat de comercial d\'immobiliaria i de porter de cinema. En finalitzar els estudis treballà com a assessor de la Secretaria de Política Municipal d\'ERC, com a Coordinador de Promoció Econòmica i Cooperació Local del Consell Comarcal del Maresme, i posteriorment, com a tècnic a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l\'Administració del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Fundador de l\'empresa de consultoria en comunicació política West Wing SL. Des de juliol de 2007 és Conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme. Des de gener de 2008 és regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Trajectòria cívica Jugador d\'hoquei des dels quatre anys i fins els quinze. Durant un temps també fou jugador d\'escacs federat. Ha estat locutor de Ràdio Tordera durant vuit anys (del 1995 al 2003) on ha participat en programes informatius, d\'esports, \"magazines\" i musicals. És membre de l\'Agrupació l\'Amistat i col·labora amb l\'Associació de Voluntariat. Durant quatre anys (del 1999 al 2002) fou coorganitzador del Torneig d\'Estiu de Futbol de Sala. És soci del CIEMEN i del Circuït de Catalunya. Trajectòria política Començà a militar a Esquerra Republicana amb la majoria d\'edat (1999) i alhora a les JERC. Refunda amb Josep Garcia la Secció Local de Tordera (2000) i n\'exerceix la Presidència. Encapaçala la candidatura d\'ERC a Tordera en les eleccions municipals de 2003 i és escollit regidor. A les eleccions municipals de 2007 revalida l\'acta de regidor. És Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme d\'ERC, de la que en va ser Secretari d\'Organització i Finances (2003-2007). Ingressa a la Comissió Sectorial de Política Internacional d\'Esquerra Republicana (2001), de la qual n\'és president (2005-2006), i actualment Vocal de Política Municipal. Conseller Nacional de les JERC (2004-2006). L\'abril del 2004, és nomenat candidat de la Regió I a les eleccions europees del 13 de juny. Conseller nacional d\'ERC en representació de les JERC (2005-2007).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Tordera aposta fort per ajudar els aturats del tèxtil

  1. Bernat diu:

    Miguel,

    Pots venir a l’Oficina de Promoció de la Vila -a les antigues galeries comercials- o trucar al 937642816.

    Salut.

Els comentaris estan tancats.