Ara no toca pujar els impostos

Escric aquestes ratlles minuts abans de la celebració del ple extraordinari que ha d’aprovar les ordenances fiscals per l’any 2010. Unes ordenances que preveuen, entre d’altres qüestions, una pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 10%.

Des d’Esquerra no hi estem d’acord, i per això vam acordar amb els socis de CiU que congelaríem els impostos. Finalment, han optat, i tenen majoria de vots per fer-ho, per aprovar una pujada de l’IBI que permetrà recaptar uns 230.000 euros més.

L’Ajuntament de Tordera necessita reduir el seu dèficit pressupostari, però estic convençut que fer-ho augmentant els impostos és una mala mesura. Les economies familiars són molt precàries en aquests moments i no els ajudem apujant els impostos. Els problemes financers de l’ajuntament els hem de resoldre reduint la nostra despesa i millorant l’eficiència de la nostra gestió. No podem carregar els problemes de les arques municipals a les butxaques de la ciutadania de Tordera.

Per això, en el Ple d’aquest vespre votaré en contra de les ordenances fiscals pel 2010. Així ho hem acordat la secció local d’Esquerra (nota de premsa). I sóc molt conscient que no és gens habitual que els socis d’un govern votin diferent en una qüestió com aquesta. Però estic content de pertànyer a un grup de gent conseqüent. No podem donar suport a una mala mesura. I per això, no hi votem a favor. 

Ràdio Tordera: "L’Ajuntament de Tordera aprova les ordenances fiscals per l’any vinent amb un augment del 10% en l’impost de béns immobles" 

Quant a bernatcostas

Lloc i data de naixement Tordera (Maresme), 6 de novembre de 1981. Càrrec institucional Regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Portaveu d\'ERC. Conseller de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme Càrrec actual a ERC Portaveu de la Secció Local de l\'Executiva Local de Tordera. Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme. Vocal de l\'Executiva de la Sectorial de Política Internacional i Unió Europea. Formació i trajectòria professional Llicenciat en Ciències Polítiques i de l\'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat de comercial d\'immobiliaria i de porter de cinema. En finalitzar els estudis treballà com a assessor de la Secretaria de Política Municipal d\'ERC, com a Coordinador de Promoció Econòmica i Cooperació Local del Consell Comarcal del Maresme, i posteriorment, com a tècnic a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l\'Administració del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Fundador de l\'empresa de consultoria en comunicació política West Wing SL. Des de juliol de 2007 és Conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme. Des de gener de 2008 és regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Trajectòria cívica Jugador d\'hoquei des dels quatre anys i fins els quinze. Durant un temps també fou jugador d\'escacs federat. Ha estat locutor de Ràdio Tordera durant vuit anys (del 1995 al 2003) on ha participat en programes informatius, d\'esports, \"magazines\" i musicals. És membre de l\'Agrupació l\'Amistat i col·labora amb l\'Associació de Voluntariat. Durant quatre anys (del 1999 al 2002) fou coorganitzador del Torneig d\'Estiu de Futbol de Sala. És soci del CIEMEN i del Circuït de Catalunya. Trajectòria política Començà a militar a Esquerra Republicana amb la majoria d\'edat (1999) i alhora a les JERC. Refunda amb Josep Garcia la Secció Local de Tordera (2000) i n\'exerceix la Presidència. Encapaçala la candidatura d\'ERC a Tordera en les eleccions municipals de 2003 i és escollit regidor. A les eleccions municipals de 2007 revalida l\'acta de regidor. És Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme d\'ERC, de la que en va ser Secretari d\'Organització i Finances (2003-2007). Ingressa a la Comissió Sectorial de Política Internacional d\'Esquerra Republicana (2001), de la qual n\'és president (2005-2006), i actualment Vocal de Política Municipal. Conseller Nacional de les JERC (2004-2006). L\'abril del 2004, és nomenat candidat de la Regió I a les eleccions europees del 13 de juny. Conseller nacional d\'ERC en representació de les JERC (2005-2007).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.