El catàleg del patrimoni cultural

El Comitè Executiu del Pla Estratègic Maresme 2015 (web) ha fet aquesta tarda un repàs als projectes engegats els anys 2008 i 2009, i ha aprovat els projectes a executar el 2010. En la fase de repàs, hi han entrat quatre projectes desenvolupats des de l’àrea de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme, de la qual en sóc el titular.

Entre aquests projectes, un dels més rellevants ha estat -i serà, en la seva fase final- la creació del catàleg del patrimoni del Maresme. A partir d’ara, disposem d’un catàleg unitari amb 2.266 bénc catalogats en els àmbits del patrimoni arquitectònic, arqueològic, artístic, patrimoni immaterial, patrimoni natural i equipaments culturals.

Tothom qui ho desitgi podrà, en breu, consultar el catàleg i explotar-lo. En pocs mesos serà de consulta oberta a la xarxa, i a més servirà per a aprofundir en el coneixement sobre al comarca.

Ben aviat us el podrem presentar. 

Quant a bernatcostas

Lloc i data de naixement Tordera (Maresme), 6 de novembre de 1981. Càrrec institucional Regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Portaveu d\'ERC. Conseller de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme Càrrec actual a ERC Portaveu de la Secció Local de l\'Executiva Local de Tordera. Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme. Vocal de l\'Executiva de la Sectorial de Política Internacional i Unió Europea. Formació i trajectòria professional Llicenciat en Ciències Polítiques i de l\'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat de comercial d\'immobiliaria i de porter de cinema. En finalitzar els estudis treballà com a assessor de la Secretaria de Política Municipal d\'ERC, com a Coordinador de Promoció Econòmica i Cooperació Local del Consell Comarcal del Maresme, i posteriorment, com a tècnic a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l\'Administració del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Fundador de l\'empresa de consultoria en comunicació política West Wing SL. Des de juliol de 2007 és Conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme. Des de gener de 2008 és regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l\'Ajuntament de Tordera. Trajectòria cívica Jugador d\'hoquei des dels quatre anys i fins els quinze. Durant un temps també fou jugador d\'escacs federat. Ha estat locutor de Ràdio Tordera durant vuit anys (del 1995 al 2003) on ha participat en programes informatius, d\'esports, \"magazines\" i musicals. És membre de l\'Agrupació l\'Amistat i col·labora amb l\'Associació de Voluntariat. Durant quatre anys (del 1999 al 2002) fou coorganitzador del Torneig d\'Estiu de Futbol de Sala. És soci del CIEMEN i del Circuït de Catalunya. Trajectòria política Començà a militar a Esquerra Republicana amb la majoria d\'edat (1999) i alhora a les JERC. Refunda amb Josep Garcia la Secció Local de Tordera (2000) i n\'exerceix la Presidència. Encapaçala la candidatura d\'ERC a Tordera en les eleccions municipals de 2003 i és escollit regidor. A les eleccions municipals de 2007 revalida l\'acta de regidor. És Secretari de Política Municipal de la Federació Comarcal del Maresme d\'ERC, de la que en va ser Secretari d\'Organització i Finances (2003-2007). Ingressa a la Comissió Sectorial de Política Internacional d\'Esquerra Republicana (2001), de la qual n\'és president (2005-2006), i actualment Vocal de Política Municipal. Conseller Nacional de les JERC (2004-2006). L\'abril del 2004, és nomenat candidat de la Regió I a les eleccions europees del 13 de juny. Conseller nacional d\'ERC en representació de les JERC (2005-2007).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El catàleg del patrimoni cultural

  1. andreu diu:

    Bernat,conec els mapes de patrimoni cultural, ja que he vist la importància que es donen des de l’àrea de cultura de la Dipu. Allà creuen que poden donar un impuls a molts municipis. Veig que al Maresme aquest instrument va lligar a la promoció econòmica i educació. Una gran notícia, ja que molts ajuntaments tenen l’instrument i la visualització en mapes però no treuen prou partit. Serveixi d’exemple les petjades de dinosaure a Fumanya (Berguedà) que no s’estan conservant gaire: http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/projecte/090917-fa-65-milions-d-/diari/090923-3-000-petjades-d.jsp. També és problemàtic que sovint el patrimoni cultural es lligui al turisme. És llaminer, però no tinc clar que sigui la forma de promocionar-lo. D’aquí que el vessant educatiu sigui tant important.

Els comentaris estan tancats.